Så hittar du en passade toalettsits

Så hittar du en passade toalettsits

Hitta rätt toalettsits med vår enkla köphjälp - klicka här

Toalettsitsar kommer i flertalet olika varianter och former. Vissa sitsar är anpassade efter specifika modeller och då kan din spolknapp vara avgörande för att bestämma vilken modell du har och vilken wc-sits som passar, se köphjälp

Om du inte hittar din spolknapp så behövs tre mått för att avgöra vilken toalettsits som kommer passa din toalett på bästa sätt. Om du inte hittar en toalett med matchande mått eller inte vet hur du ska gå tillväga med mätningen. Kontakta kundtjänst på Toalettsitsar.com så hjälper vi dig inom 1 timme. 

Så här mäter du din toalettskål:

  1. Mät avståndet mellan fästhålen på din toalett. Mätning ska göras från centrum på ena hålet till centrum på andra hålet, dvs. från mitten av ett hål till det andra. Ett vanligt mått är 155mm (15,5cm). Detta mått kallas CC-mått.
  2. Mät längden på din toalett, detta görs från centrum av fästhålen till den längsta punkten på toalett vilket vanligtvis är i mitten.
  3. Mät bredden på din toalett, detta görs vid den punkten där toaletten är så bred som möjligt och görs från utsida kant till utsida kant.  

Ytterligare en aspekt att ha koll på när du köper en universalsits är om sitsen fäster ovanifrån eller underifrån.
-Det vanligaste är att din toalettsits skruvas fast underifrån. Dvs. fästena förs igenom hålen ovanifrån och sen skruvas underifrån. 
-På vissa toaletter är det bara möjligt att fästa sitsen ovanifrån. Detta gäller när din toalett är helt stängd på sidorna och underifrån, dvs. du kan inte komma ut och skruva fast dina fästen underifrån. Säkerställ att du köper en wc-sits för toppmontering. 

Nu när du har din mått. Gå till vår produktserie av toalettsitsar av universal-modell och hitta en passande sits. Hittar du fortfarande inte en modell som passar? Kontakta oss med dina mått och bild på din toalett så hjälper vi dig inom 1 timme att hitta en passande toalettsits. 

Tillbaka till blogg